Stående träningstider

I Mera Lera MTB tränar vi ihop. Ingen blir nånsin lämnad ensam, så även om du är nybörjare på att cykla är du hjärtligt välkommen att hänga med på en runda!

Vi har för närvarande två stående träningstider:

  • Onsdagar, kl 18:30. (mtb)
  • Lördagar, kl 10:00. (mtb)

På onsdagar, lördagar (och även ofta söndagar) kör vi nästan alltid MTB i en skog nära Linköping, vanligtvis Vidingsjöbanan men även Vallaskogen eller andra ställen (kolla forumet eller allra helst Facebookgruppen MeraLeraMTB). Vi försöker variera programmet så mycket som möjligt. Ibland kan det vara teknikträning, ibland intervallträning. Undervinterhalvåret kör vi med pannlampa på onsdagsträningarna. Senaste tiden har vi blivit så pass många att vi snart kan spontanbilda olika grupper utifrån våra olika förmågor.

På vintern åker vi på både grus- och asfaltvägar, så då väljer man lämpligtvis en MTB eller ett "vintervrak" som fordon. På sommaren händer det också att ett gäng åker racercykel, kanske tillsammans med CK Hymer och andra klubbar.

På senare tid har även arrangemang så som "sällskapscykling" och "slappcykling" myntats vilket är alternativa gruppscyklingsaktiviteter. "Trenduro" (från tävlingsgrenen Enduro) börjar bli väldigt populärt som fler och fler av våra medlemmar verkar gilla. Flera upprop i vår Facebookgrupp bjuder in till att hänga med både till Ågelsjön, Omberg och t.ex. Gränna.
Kompisgäng inom klubben samåker även till t.ex. Flottsbro, Järvsö, med flera ställen.

Mera Lera MTB har (ännu) inga tränare eller ledare för vuxna utan klubbens "träningar" bör tolkas som cykelträffar där vi likasinnade träffas för att cykla (eller "träna") tillsammans. Detta görs spontant på plats beroende på vilka som träffas och deras nivå av kondition eller erfarenhet.

Icke att förglömma så har Mera Lera även en egen tjejgrupp där Katja Kircher är sammanhållande, som en för damer egen inkörsport till Mera Lera MTB. De har även en egen Facebookgrupp, MeraLera Tjejgrupp. Denna grupp är för ALLA damer oavsett nivå av kondition eller erfarenhet av att cykla på tekniskt utmanande stigar.

Även nybörjarträning (för vuxna) sker i klubbens regi men på en icke frekvent återkommande tid utan ett par tillfällen under våren och hösten där vi försöker fokusera på grunder och tips för att snabbare komma in i att cykla i skogen, eller på stigar rättare sagt. Dessa tillfällen annonseras här på hemsidan och som evenemang i Facebook-gruppen, MeraLeraMTB.