Nybörjar/teknik-träning für alle! (vuxna) XCO short track style

Bilder
Nybörjar/teknik-träning für alle! (vuxna) XCO short track style

På onsdag kväll den 3:e juli så är det dags för Mera Lera MTB:s anrika VallaCup igen (årets 4:e "deltävling" läs: tidsträning).
Precis som förra gången så kör vi parallellt med VallaCup nybörjarträning /kortare motionsklass men på en bra mycket tekniskt enklare och kortare bana. Banan är i princip hel oteknisk (förutom en kort liten liten berghäll man ska över) men kör man fort så blir man trött av det kan jag lova!

Vi kör 2 x 2,5 km.
Tid och plats: 18:35 ons 3:e juli, grusplanen söder om Vallaskogen där grusvägen/cykelbanan går från Vallastaden genom skogen förbi torpet Jonsbo och upp till T1.

Perfekt träning för dig som är nybörjare och tycker att ordinarie Vallabana fortfarande är för utmanande men tycker att du behöver lite konditionsträning, kanske inför ett mtb-motionslopp som du råkat att anmäla dig till?
Träningen är ledarledd så tillvida att jag kör i tätgruppen (hur många vi nu blir) i alla fall första varvet tills jag eventuellt blir omkörd och ni får hitta runt banan själva. (Hittills har det inte hänt? När ska bli första tillfället?)

Vid vårens tre tidigare tillfällen har vi dessutom samlats efteråt för att dels se målgången för de som kör ordinarie Vallacupbana men även för att fortsätta efteråt med guidning och tips vid någon av de mer tekniska partierna av Vallabanan. Vi anpassar oss efter vad ni efterfrågar!

Kom dit! Det är frivilligt, kostnadsfritt och sköj!
Väderprognosen just nu säger +17'C, sol, vindstilla.

Frågor på det?

Välkomna!

Punkakungen
Punkakungens bild
Medlem: 2004-10-04

Rekord i deltagarantal! Shock

Det blev för de flesta av alla 8 (ÅTTA!) som deltog 2 "uppvärmningsvarv" på den temporära och kortare VallaCupbanan. (Ska vi kalla den "VallaCup Light"?)

Innan start började vi med att peppa de som körde ordinarie VallaCup och oss själva genom att heja på uppför Peak Valla! Sen startade vi själva när täten hade avverkat sitt första varv.
Några passade på att pausa genom att ta en "teknisk paus" (nej, inte lätta på trycket utan mecka cykel) sen började valfri teknikträning och på allmän demokratisk begäran föll valet på "S-slingan" ut mot Lambohovleden. Vi (läs: jag Wink ) snackade oss igenom utmaningarna med S:et och sedan betade vi av utmaningarna i S:et en efter en tills de allra flesta passerat stenklykan på slutet!
Det behövdes inte många testvarv förrän det började sitta!
Fantastiskt kul att bevittna framgång!

Håll utkik här på hemsidan och i synnerhet i Fejangruppen (MeraLeraMTB) för nyckelord som "teknikträning", "nybörjatträning" (för vuxna), "fart efter kamrat", "sällskapscykling", "slappcykling", etc, Å HÄNG PÅ!!!

/med leriga hälsenor Niklas L

Det är bättre att cykla i lera och sörja än att... ehh, eller vänta nu...?! :-\