Info - Vintercupen 2019 delt. 4 (finalen)

Sista deltävlingen i årets upplaga av Vintercupen körs på lördag den 23/3 med start vid Portalen i Vidingsjö.

Tävlingen kommer att ha samma upplägg som Enduro MTB fast på relativt platt mark (alltså utan utförslöporna som är grejen i Enduro MTB) .

För er som inte testat Enduro MTB så kör man en och en på korta specialsträckor, SS, på tid upp till ca 3 minuter. Sedan kör man en transportsträcka, TS, i lagom lugnt tempo (utan tidtagning) till nästa specialsträcka. Den som har den kortaste tiden med alla specialsträckor sammanslagna vinner.

Grenen Enduro är en relativt ung gren inom MTB men den växer snabbt i Sverige. En stor anledning till det kan nog vara den trevliga stämning som kommer med att man kan köra transportsträckorna tillsammans i lugn och ro. Det gör att tävlingen känns avslappnad även om man kör i maxfart på specialsträckorna.

Denna tävling kommer att ha 5 specialsträckor utspridda på lite olika ställen som kommer att annonseras senare i veckan. Hur lång tid tävlingen kommer att ta beror lite på hur många ni deltagare blir men ett helt varv inkl transportsträckorna kan nog ta ca 1.5h.

Efter att tävlingen är slut tänder vi upp grillen vid drop- och hoppzonen och snackar cykling eller annat trevligt. Ta med det ni vill grilla och dricka.

Alla specialsträckor och transportsträckor kommer att publiceras i evenemanget (på facebook) innan start så att man om man vill får träna på banan innan start.

Nummerlappsutdelning från 13:00 och första start så fort som möjligt efter det.

Parkering enklast vid Fröberget.

Välkomna! Smile

Punkakungen
Punkakungens bild
Medlem: 2004-10-04

Nytt och kul arrangemang! Bra jobbat alla insyltade! Love

Det är bättre att cykla i lera och sörja än att... ehh, eller vänta nu...?! :-\