Bloggar

Jakten på den underhållsfria vardagscykeln

Någon gång anno 2002 eller 2003 när jag fortfarande var student på LiTH så blev min gamla kära Crescent Trekking stulen varpå jag fick se mig om efter en ny hoj. Valet föll på en Nishiki 401, en 21-växlad och numera utgången långkörare i Nishikis citybike-kollektion.

På mountainbike i Val Gardena

Efter att ha spenderat några cykeldagar i sköna byn Selva di Val Gardena med omgivning vill jag gärna skriva några rader för att tipsa om detta utmärkta resmål för cyklister.

Stamina 12 2012, (jättelånga) race-rapporten

Då var det över. Ännu ett 12h-lopp i vårt södra grannland.
Jag vet inte vad jag ska tycka om det egentligen. Det var roligt att köra ett nytt lopp, det var ett bra arrangemang, vi hade trevligt i Mera Lera-teamet, men banan och därmed tävlingen var inget vidare.
Vi hade en odramatisk resa till Roskilde och Ledreborg slott. Det var lite kallt, men vackert väder. I Danmark hade det regnat till och från under veckan så det var ganska blött i marken, men inga större vattenpölar.

Eldhaveriet på Valborg (Dagen efter)

Under Valborgs firandet då man var på väg till brasan såg man rök moln på avstånd, såg ut att komma från Ullstämma där någonstans. Antog att det var en tidigt tänd majbrasa men så var det ju inte..

Fick höra av en kompis att det var motionscentrum som som stod i lågor.. Läste även på corre.se om händelsen. Plocka med mig kameran och drog iväg på hojjen till Vidingsjö idag för att se hur det såg ut.. Bilder kommer!

Purple Mountain biking

I det här staden är berget i mitten hyfsat dominerande. Ett grönt område strax utanför stadsmuren med 476m stigning från stadens nivå. Mitt på berget har naturligtvis militären ett område men man kommer upp till toppen från olika håll. På cykel är det i främsta hand "bilvägen" som gäller upp men en del stig finns också.

Gott om folk som hänger på olika delar av vägen upp, ibland cyklar de också:) Det är betydligt fler som cyklar på berget nu när värmen har kommit. Det hålls downhilltävlingar här, men tyvärr är det svårt att veta när och var om man inte kan kinesiska..

Årets psyk- och pacing-övning = Stamina 12 Roskilde

Bättre sent än aldrig. Jag tänkte blogga lite om årets 12-timmarsrace också, men det har inte blivit av förrän nu.

Både jag och Peter kände oss ganska färdiga med H12 i Köpenhamn efter 2011-års race. Inte för att det är något fel på tävlingen (bortsett från bristen på duschar), men för att vi kört ett antal år i rad och dessutom kände oss ganska nöjda med våra respektive prestationer. En bana som man kör i 12 timmar börjar bli ganska välbekant efter några år. Alltså bestämde vi oss för att sikta på något annat 2012.

Ride Report - Nanjing de nan shan

Då var det dags att prova sitt nya åk. Men var? På kartan låg det gröna områden söder på staden så det vara bara att trampa. Lite motorvägar, åar, byggarbetsplatser, järnvägar, 1 timme irrande och massa avgaser senare kommer jag till en stor kulle. Men hur tar jag mig upp? Efter att ha prövat de leriga vägarna runt hamnade jag bara i en nybyggd rangerbangård som inte var med på kartan..
Jag hittade lite stigar upp mot berget men alla slutade i de där käcka betongrundlarna. Jag misstänker att det är gravar. Kändes sådär men jag jagade lite mer. Till slut tog stigen slut i ingenting. nähä.

Cykelköp

Efter att ha nött några gånger på den s.k. motionscykeln blev jag rätt trött på det. Så efter att ha gluttat i lite olika affärer slog jag till.

Eftersom jag inte tänker transportera hem någon hoj blir det billigaste möjliga. Som man kanske kan cykla på, kanske till och med utanför vägen. Som mina ben får plats på.

Cykelutbudet i Nanjing

I Kina cyklar alla har man hört - det stämmer inte.

Medelkinesen (i Nanjing) sitter på en elcykel/elmoppe och susar i sakta mak fram på cykelstråken. Lömskt tyst rullar de fram så man är glad att de tutar jämnt och ständigt för att uppmärksamma att de är en i bakhasorna. Den dyra delen är batteripacket som man gärna tar bort från "cykeln" eller låser fast med fett lås.

Kvaliteten på de cyklar som syns är annars synnerligen skral. En typisk 70-tals-damcykel hemma känns som en dröm av omvårdnad och gedigenhet jämfört med vad som rullar här.

Hur står man ut?

Som sagt, första bloggen..

En ensam träningscykel i ett gym i Nanjing. Tjoho.. Den har wattmätare, så man kan ju roa sig med att hålla jämna watt och kadens.

Längtar efter dubbdäck, motvind och mitt vinterhärke med fastgeggad framväxel.

Prenumerera på innehåll