Jakten på den underhållsfria vardagscykeln

Någon gång anno 2002 eller 2003 när jag fortfarande var student på LiTH så blev min gamla kära Crescent Trekking stulen varpå jag fick se mig om efter en ny hoj. Valet föll på en Nishiki 401, en 21-växlad och numera utgången långkörare i Nishikis citybike-kollektion.

Denna tvåhjuling tjänade mig troget de kommande åren, genom examen och därefter ut i arbetslivet. Mitt nya boende hade dock en klar nackdel jämfört med lyan i student-Ryd. Det saknade cykelställ med tak, och cykeln fick utstå väder och vind där den stod parkerad. Detta i kombination med en alltför infrekvent skötsel gjorde att cykeln så småningom hamnade i ett ganska miserabelt tillstånd. En mulen och duggig dag hade det till slut gått så långt att växlarna nästan hade rostat fast. Lite generat men mest med förnyad mekarlust beslutade jag mig för tre saker:

  1. Vårda upp cykeln till acceptabelt tillstånd
  2. Börja bära ner den i källaren efter varje hemkomst
  3. Förenkla - Bygga om cykeln för att minska antalet saker som kan krångla

Jag gjorde rent och smorde upp. Den kommande veckan spenderade jag med att prova olika utväxlingar på väg till och från jobbet. En växel om dagen, för att hitta en ultimata linköpingsutväxlingen. För min kropp och pendlingsväg inträffade det vid 38/17, vilket är ca 2.24. Inte för tungt i uppförsbackarna, inte för lätt på de platta partierna.
När detta var fastställt besökte jag de lokala cykelhandlarna och skaffade prylar för att ta bort växlarna och bygga om cykeln till singlespeed. Det jag inte hittade i de fysiska butikerna fick jag komplettera med från webben.

I samma steg som växlarna rök, satte jag dit ett framhjul med navdynamo eftersom batteridriva lysen tenderar att ta slut precis när man behöver dem som bäst. Kändes dessutom bra att skapa sin egen ström och skippa batterierna. Som baklyse valde jag Reelight SL600, en lösning där man monterar magneter på ekrarna. Magnetarna passerar en spole när hjulet roterar, vilket genererar strömmen för baklyset utan mekanisk friktion. Tyst och bra!

Med denna förnyade skapelse trampade jag runt de kommande åren för att uträtta vanliga vardagsärenden. Åka till jobbet, ner på stan, handla, ta mig till vänner och körrepetitioner. Några smärre justeringar hände förstås. Bland annat ersatte jag så småningom de kombinerade broms- och växelreglagen mot bara bromshandtag (mest för estetikens skull), bytte till bredare stänkskärmar för att få plats med grövre dubbdäck, satte dit ett kedjeskydd som skyddar mot smuts genom att kapsla in större delen av kedjan samt satte dit ett dubbelt ställ (från Biltema!) undertill för att kunna parkera cykeln snyggt och stabilt på de flesta platser utan att den ska riskiera att falla i linköpingsblåsten.

Så till slut denna höst (2015) kom jag återigen till ett läge där jag kände att ett större ingrepp var befogat. Jag hade helt enkelt tröttnat på det eviga fipplandet med fälgbromsar. Att behöva justera vajerlängden, byta belägg, hitta rätt fjäderspänning och vinkel för att undvika oljud. Det var dags för en ny vända till cykelhandlarna och webbshopparna.

Ramen var som tur var förberedd för skrivbroms bak. Men i övrigt skapade bytet till skrivbromsar en smärre lavineffekt. Framgaffel måste förstås bytas mot en som har fästen för bromsoket. Framgaffeln var Sportson behjälpliga med och de fixade fram en ersättningsgaffel från Nishiki. Vidare måste båda hjul också bytas till sådana som har fäste för bromsskivor. När jag ändå var igång ville jag byta till en styrstam som adderade lite höjd för att kunna sitta mer upprätt och bekvämt (undertecknad är 195 cm lång). Vad jag missade var att den nya styrstammen krävde större diameter på styret, varför det också fick bytas ut. Skaffade ett MTB-styre på Nellborgs som de var vänliga nog att kapa till i rätt bredd i butiken.

När jag till slut var klar slog det mig att det enda som efter alla dessa år var kvar av den gamla goda 401:an var ramen! Resultatet kan ni se i bildspelet. Är det härmed färdigmekat med den här vardagshojen? Har den blivit så underhållsfri som det bara går att få den? Som tur inte! Smile

Kedjesträckaren som jag monterade i samband med konverteringen till singlespeed gör det svårt att ta ut bakhjulet när det är dags att byta mellan vinter- och sommardäck. Visserligen är det bara två gånger om året, men ändå. Bromsskivan kan dessutom få sig en törn i manövern.

Baklyset Reelight SL600 var bra under många år men gav till slut upp av okänd anledning. Turligt nog lanseras snart (Februari 2016) uppföljaren Reelight Neo, en som det verkar genialisk liten lykta som utnyttjar de magnetiska strömmar som alstras när fälgen roterar förbi magneterna i lyktan. Kolla in den!

En riktig bruks- och vardagscykel ska man dessutom enkelt kunna montera korgar eller väskor på när man åker och handlar. Hittills har jag inte hittat en riktigt bra lösning. Många pakethållare lirar inte bra tillsammans med stänkskärmar, eller har fästen som inte passar. Dessutom behöver cykelkorgen hänga långt bak så att den inte stöter i baksidan av mina stora fötter när de trampar runt. Thule har en smart pakethållare i sin Pack n Pedal-serie, men den passar tyvärr inte ramen. Har ännu inte provat pakethållare som fästs i sadelstolpen. Tips mottages tacksamt!

Vilken ny cykel skulle jag kunna ha tänkt mig istället för att renovera? Kanske en i Specialized Source-serien, exempelvis Specialized Source Eleven. Denna har dessutom rem av kevlar istället för kedja. Gör rost och smutsansamling på grund av olja ett minne blott!

Fast då hade jag å andra sidan gått miste om alla lärdomar och roliga mektimmar! Smile

Vad är dina erfarenheter och tips kring vardagscyklar?

Bilder
Jakten på den underhållsfria vardagscykeln
Jakten på den underhållsfria vardagscykeln
Jakten på den underhållsfria vardagscykeln
Offe
Offes bild
Medlem: 2008-11-09

Coolt Smile
MIna vardags cyklar har bestått av riktiga lik som har fått rulla tills dom ramlat i bitar. Den som höll längst var en 10växlad fashion line. Som tyvärr krockade en dag hem från jobbet och fick sätta ramen till. Den sämsta var en yosemite som inte höll många mil innan hjul och växlar gav upp. Dumpades utanför ett studentboende i Uppsala Laughing out loud

AdamL
Medlem: 2008-10-03

Kör på en Nishiki One av ~2009 års modell eller så. Enväxlad från början men bara fotbroms. Fälgbroms fram men.. lite för tunt om plats med dubbdäck fram, men det går.
Det som är kasst är stödet, eller egentligen geometrin gör att den faller lätt omkull och resultatet blir att sadlarna går sönder. Bytt ett hjul då aluminiumnipplar och saltslask var en dålig kombo, + ett vevparti som byttes med vinkelslip...
Underhåll - lite för lite. Kör med KMC Inox-kedja som rostar långsammare än vanliga.
Saknar lastmöjlighet men cykeln blir så ful med pakethållare - kör ryggsäck.

robjo
robjos bild
Medlem: 2008-11-09

Jepp känner igen det där att cykeln lätt välter. Ge Biltemas dubbla stöd en chans Smile Mitt har funkat i två år. Använder också mycket ryggsäck. Nackdelen är förstås extra värme och transpiration på ryggen. Ska prova KMC-inoxkedja nästa gång!

The Dickster
The Dicksters bild
Medlem: 2008-11-09

Jag har ingen direkt vardagscykel, men väl ett vintervrak som får minimalt med underhåll. Jag brukar försöka tvätta det en gång om året på våren innan jag hänger upp det (vraket) på väggen i ett halvår.

Några funderingar:

Hela höljen (hela vägen från reglage till växel alltså) till växelvajrar fungerar. Jag har samma vajrar och höljen i många år utan minsta problem, det blir tätt, rostar inte, blir inte fullt med smuts. Då blir växlar lika driftsäkert som singlespeed. Jag har inte rört växlarna på vinterhojen på åratal.

Riktig olja, t ex Chain-L, som både smörjer och skyddar mot korrosion fungerar. Jag smörjer väldigt sällan och torkar av allt överskott utanpå. Då blir det inte särskilt smutsigt och håller väldigt länge.

Skärmar är ju det svåraste... Jag har försökt hitta några som inte fladdrar och skramlar. Senaste försöket är Gilles Berthout rostfria. De är tysta , men jag tror de kommer att vibrera sönder... Gahh!!!

Plast (kolfiber) bör vara ett bra material för både ram/gaffel och fälgar på en vinterhoj. Köper man fulplast från Kina är det inte så dyrt. Det korroderar inte.


IWBMATTKYT

dag
dags bild
Medlem: 2008-10-03

Skärmar är ganska enkelt. Smyg ner till LBS:en och köp ett par hederliga plåtskärmar och pianotrådsstag. Billigt, och nästan oförstörbara. Inget plast / kolfiberjunk och känsliga små löjliga stag som spricker bara man kör genom en snövall. Och man kan hänga på ordentliga kompislappar utan att skärmen havererar.

För transport använder jag en Topeak Exlorer pakethållare med klickfäste för väska. Finns för cyklar med skivbroms:
https://www.bike-components.de/en/Topeak/Explorer-Tubular-Rack-Discbrake-Gepaecktraeger-mit-Federklappe-Auslauf-p15567/

På den sätter jag en väska: https://www.bike-components.de/en/Topeak/MTX-TrunkBag-DX-Gepaecktraegertasche-Auslaufmodell-p7505/

Tyvärr för liten för att rymma en laptop, men jag får plats med en uppsättning regnkläder och en lunchlåda. Har för mig att det finns lite större modeller med sidoväska också.

/Dag

The Dickster
The Dicksters bild
Medlem: 2008-11-09

Mina senaste skärmar är ju plåt, men ganska tunn sådan för att bli någorlunda lätt. Rostfritt stål vibrerar sönder till slut, i alla fall i de dimensionerna. Jag får väl testa fulplåt från LBS nästa gång.


IWBMATTKYT

robjo
robjos bild
Medlem: 2008-11-09

LBS?

Offe
Offes bild
Medlem: 2008-11-09

Local Bike Shop eller Lokala Cykel Affären, vi borde skriva LCA i sverige Smile