robjo's blog

Jakten på den underhållsfria vardagscykeln

Någon gång anno 2002 eller 2003 när jag fortfarande var student på LiTH så blev min gamla kära Crescent Trekking stulen varpå jag fick se mig om efter en ny hoj. Valet föll på en Nishiki 401, en 21-växlad och numera utgången långkörare i Nishikis citybike-kollektion.

På mountainbike i Val Gardena

Efter att ha spenderat några cykeldagar i sköna byn Selva di Val Gardena med omgivning vill jag gärna skriva några rader för att tipsa om detta utmärkta resmål för cyklister.

Linköping - Gnosjö på hoj

I några års tid har jag haft tanken att cykla från Linköping till Gnosjö där mor och far har sina bopålar nedslagna. Att göra denna 22 mil långa tur tänkte jag mig både både som kraftprov och en naturupplevelse. Av olika anledningar har den hittills inte blivit av. Antingen har jag inte varit i god nog form, vädret har talat emot och den ena bättre eller sämre ursäkten på den andra. Så när det närmade sig helg och väderprognosen sade växlande molninghet, cirka 17 grader och 4 m/s från sydväst var det dags att göra ett val. Själv kände jag mig i hyfsad form efter mallorcaträningen i påsk.

Prenumerera på innehåll