Purple Mountain biking

Bilder
Det går fort nerför
Det går fort nerför
Men långsamt uppför
inte mycket utsikt i smogen
Lite stansgucka och bättre däck hade varit bra.

I det här staden är berget i mitten hyfsat dominerande. Ett grönt område strax utanför stadsmuren med 476m stigning från stadens nivå. Mitt på berget har naturligtvis militären ett område men man kommer upp till toppen från olika håll. På cykel är det i främsta hand "bilvägen" som gäller upp men en del stig finns också.

Gott om folk som hänger på olika delar av vägen upp, ibland cyklar de också:) Det är betydligt fler som cyklar på berget nu när värmen har kommit. Det hålls downhilltävlingar här, men tyvärr är det svårt att veta när och var om man inte kan kinesiska..

Mitt skruttåk duger inte för DH men väl att trötta ut kontorsslaven genom att åka upp och ner. Det tar en timme dit och en hem rakt genom stan så det blir min variant av söndagsrunda att åka dit.

Jag är allvarligt nervös i utförslöporna. Det rullar på bra nerför på betongen och de sunkiga V-bromsarna är definitivt underdimensionerade för att bromsa mina 85kg + cykel som kommer åkande. Jag pumpbromsar för att inte hetta upp gummit och tappa all bromsförmåga. På stigen längtar jag efter min hoj hemma, däcken på den här saken är gjorda mer för asfalt än natur.