AdamL's blog

Purple Mountain biking

I det här staden är berget i mitten hyfsat dominerande. Ett grönt område strax utanför stadsmuren med 476m stigning från stadens nivå. Mitt på berget har naturligtvis militären ett område men man kommer upp till toppen från olika håll. På cykel är det i främsta hand "bilvägen" som gäller upp men en del stig finns också.

Gott om folk som hänger på olika delar av vägen upp, ibland cyklar de också:) Det är betydligt fler som cyklar på berget nu när värmen har kommit. Det hålls downhilltävlingar här, men tyvärr är det svårt att veta när och var om man inte kan kinesiska..

Ride Report - Nanjing de nan shan

Då var det dags att prova sitt nya åk. Men var? På kartan låg det gröna områden söder på staden så det vara bara att trampa. Lite motorvägar, åar, byggarbetsplatser, järnvägar, 1 timme irrande och massa avgaser senare kommer jag till en stor kulle. Men hur tar jag mig upp? Efter att ha prövat de leriga vägarna runt hamnade jag bara i en nybyggd rangerbangård som inte var med på kartan..
Jag hittade lite stigar upp mot berget men alla slutade i de där käcka betongrundlarna. Jag misstänker att det är gravar. Kändes sådär men jag jagade lite mer. Till slut tog stigen slut i ingenting. nähä.

Cykelköp

Efter att ha nött några gånger på den s.k. motionscykeln blev jag rätt trött på det. Så efter att ha gluttat i lite olika affärer slog jag till.

Eftersom jag inte tänker transportera hem någon hoj blir det billigaste möjliga. Som man kanske kan cykla på, kanske till och med utanför vägen. Som mina ben får plats på.

Cykelutbudet i Nanjing

I Kina cyklar alla har man hört - det stämmer inte.

Medelkinesen (i Nanjing) sitter på en elcykel/elmoppe och susar i sakta mak fram på cykelstråken. Lömskt tyst rullar de fram så man är glad att de tutar jämnt och ständigt för att uppmärksamma att de är en i bakhasorna. Den dyra delen är batteripacket som man gärna tar bort från "cykeln" eller låser fast med fett lås.

Kvaliteten på de cyklar som syns är annars synnerligen skral. En typisk 70-tals-damcykel hemma känns som en dröm av omvårdnad och gedigenhet jämfört med vad som rullar här.

Hur står man ut?

Som sagt, första bloggen..

En ensam träningscykel i ett gym i Nanjing. Tjoho.. Den har wattmätare, så man kan ju roa sig med att hålla jämna watt och kadens.

Längtar efter dubbdäck, motvind och mitt vinterhärke med fastgeggad framväxel.

Cykling i Kina

Som en del av er vet är jag i Kina. Vår och försäsongsträningen kommer alltså ske i Nanjing vilket ligger i östra Kina ganska nära Shanghai.

Tänkte blogga lite om hur det går och vad man gör här, förutom att jobba. Eftersom det är första bloggen på detta forum ska bara det bli lite intressant.

Huvudverktyget för träningen syns på bilden.. Hur länge står man ut?

Prenumerera på innehåll